عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: الان برخی همه تلاششان این است که ثابت کنند علت افزایش شیوع کرونا بی‌لیاقتی وزارت بهداشت و پزشکان است. از آن طرف هم وزیر آموزش و پرورش می‌گوید باز شدن مدارس اصلا تاثیری در این قضیه نداشته است. اینها نشان می‌دهد که نمی‌خواهیم کوشش جمعی داشته باشیم.

مسعود مرداني-لوگو

همشهری آنلاین - لاله غزالی: پیک سوم کرونا در ایران کم‌کم پیچیده می‌شود و البته خبرهای ضد و نقیضی از آمار فوتی‌ها و مبتلایان تا کمبود تخت‌های بیمارستانی به آن دامن می‌زند. در این قضیه خیلی‌ها دولت را به دلیل بازگشایی‌ها و اعمال نکردن محدودیت‌ها مقصر می‌دانند و برخی هم مردم را که رعایت پروتکل‌ها و ماسک را کنار گذاشته‌اند. فضای مجازی هم که آتش‌بیار معرکه است و کاسبان آن با انتشار تصاویری از صف آمبولانس‌ها در ورودی‌ بیمارستان‌ها و خبرهای تاییدنشده مثل جهش ویروس و بالا رفتن میزان کشندگی آن تا راه‌های عجیب و غریب درمان کرونا وضعیت را از آنچه هست هم پیچیده‌تر می‌کند. 

آمارهای متناقض؛ آمارهای دروغ؟

دکتر مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آمار متناقض کرونا به‌ویژه در پایتخت که در روزهای اخیر خبرساز شده است به همشهری‌آنلاین گفت: ممکن است یک نفر برای اینکه مطرح شود بیاید و مثلا براساس آمار تدفین در بهشت زهرا بگوید همه اینها بر اثر کرونا فوت شده‌اند و بنابراین آمار اعلام‌شده دروغ است. 

وی تاکید کرد: طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، عنوان مورد مثبت کرونا فقط به بیمارانی تعلق می‌گیرد که تست پی‌سی‌آر مثبت داشته باشند. من بیمارانی دارم که مطمئنم کرونا دارند و سی‌تی‌اسکن ریه هم این نظر را تایید می‌کند و ممکن است آنها را برای تست پی‌سی‌آر نفرستم، پس جزو آمار نیستند. نه‌ فقط من، بقیه همکارانم هم موارد این‌چنینی دارند. پس با توجه به این مساله، آمار ابتلا خیلی بالاتر از آماری است که اعلام می‌شود.

مردانی گفت: آمار مرگ هم همین‌طور است، فقط بیمارانی که به بیمارستان‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت مراجعه می‌کنند و تست پی‌سی‌آر مثبت دارند و فوت می‌کنند، در آمار هستند. این را اضافه کنید به اینکه فرد ممکن است اصلا به بیمارستان مراجعه نکند. من پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی را می‌شناسم که وصیت کرده‌اند هر اتفاقی هم برایشان افتاد آنها را به بیمارستان نبرند. یا خیلی از عزیزان ممکن است اصلا به تست پی‌سی‌آر نرسند و فوت کنند. 

بیشتر بخوانید؛ 

به گفته عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تست پی‌سی‌آر هم ۴۰ درصد منفی کاذب دارد: این مقدار منفی کاذب رقم بالایی است و خود همین ۴۰ درصد را بخواهیم حساب کنیم و اضافه کنیم به آمار مثبت‌ها، ممکن است آمار مبتلایان و فوتی‌ها ۲ برابر آن چیزی شود که اعلام می‌شود. 

به ۶۰۰ فوتی در روز رسیده‌ایم؟

مردانی در واکنش به اظهارات دکتر طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری که گفته است «احتمال وجود دارد که آمار قربانیان به ۶۰۰ نفر در روز هم برسد» به همشهری آنلاین گفت: هنوز به این عدد نرسیده‌ایم ولی اگر عزیزان زحمت بکشند و در ۲ تعطیلی پیش رو ۲ میلیون نفر شمال بروند و بدون رعایت پروتکل‌ها عزاداری‌ها برگزار شود و بازگشایی بدون منطق مدارس ادامه پیدا کند، به این عدد هم خواهیم رسید. 

ماجرای صف آمبولانس‌ها

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در واکنش به تصاویر منتشرشده در فضای مجازی از صف آمبولانس‌ها که نمی‌توانند بیمارشان را بستری کنند، گفت: واقعا تخت بیمارستانی کم است اما این‌طور هم نیست که آمبولانس‌ها نتوانند بیمار خالی کنند. من خودم حداقل در ۴ بیمارستان کار می‌کنم و چنین چیزی را ندیده‌ام. بعضی‌ها می‌خواهند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند. 

وی بستری موقت بیماران اکسیژن به دست در پارکینگ بیمارستان مسیح دانشوری گفت: بله، در بیمارستان مسیح دانشوری و بقیه‌الله چون در درمان بیماران کرونا یونیک هستند، ممکن است چنین چیزی دیده شود و اگر به بیماران خدمات بدهند، اشکالی ندارد.

بیشتر بخوانید؛

مردانی درباره راه حل عبور از شرایط بحرانی کنونی گفت: باید یک کوشش جمعی صورت بگیرد. الان برخی همه تلاششان این است که ثابت کنند علت افزایش شیوع کرونا بی‌لیاقتی وزارت بهداشت و پزشکان است. از آن طرف هم وزیر آموزش و پرورش می‌گوید باز شدن مدارس اصلا تاثیری در این قضیه نداشته است. اینها نشان می‌دهد که نمی‌خواهیم کوشش جمعی داشته باشیم. 

وی ادامه داد: باید همه اقشار و ابعاد جامعه برای تامین سلامت آیندگان دست به دست هم بدهیم. یکی از این آیندگان دانشجوی سال آخر پزشکی‌ای بود که به کرونا مبتلا شد و من جا نداشتم او را بستری کنم. ببینید چقدر برای این فرد زحمت کشیده شده و خرج شده تا به اینجا برسد، حالا خدا را خوش می‌آید که او کرونا بگیرد و بمیرد؟!

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که «در شروع پیک جدید بیشتر مردم مقصر بوده‌اند یا تصمیم‌های دولت؟» گفت: به نظر من این مساله مولتی‌فاکتوریال است و فاکتورهای متعددی دست به دست هم داده‌اند و ما را به این روز نشانده‌اند. هر کسی فکر می‌کند خودش مقصر نیست و همه هم تصورشان این است که مرگ مال همسایه است.

کد خبر 554870
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • milad IR ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
    0 0
    بی‌لیاقتی وزارت بهداشت و امثال شماست